Partnerek

Ez a filmhez tartozó adatlap, itt jelenik meg a hosszabb leírás lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque quis tellus felis, eu fringilla sem. Donec ante ipsum, pretium laoreet pretium nec, ultrices tincidunt nulla. Suspendisse leo diam, ultricies sed rhoncus nec, ultrices eget nisi. In in magna sed justo mattis adipiscing. Quisque leo leo, ornare vel adipiscing ut, scelerisque vel diam.

Vestibulum vel mi quis mauris aliquam lacinia a id risus. Suspendisse potenti. Cras aliquam luctus aliquet. Ut sit amet urna vel est euismod porttitor sit amet ornare nibh. Phasellus commodo vehicula neque, consectetur varius lectus dignissim nec. Proin dictum massa nec diam bibendum bibendum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque quis tellus felis, eu fringilla sem. Donec ante ipsum, pretium laoreet pretium nec, ultrices tincidunt nulla. Suspendisse leo diam, ultricies sed rhoncus nec, ultrices eget nisi. In in magna sed justo mattis adipiscing. Quisque leo leo, ornare vel adipiscing ut, scelerisque vel diam. Vestibulum vel mi quis mauris aliquam lacinia a id risus. Suspendisse potenti. Cras aliquam luctus aliquet. Ut sit amet urna vel est euismod porttitor sit amet ornare nibh. Phasellus commodo vehicula neque, consectetur varius lectus dignissim nec. Proin dictum massa nec diam bibendum bibendum.

Hírek


Hégető Honorka különdíj a "Hétköznapi hősök"-ért

Az Északi Támpont Egyesület, filmes csapata nyerte el idén a Hégető Honorka Díj különdíját. A győztes mű a Karmák című esélyegyenlőségi filmsorozatnak egy 2013-as készítésű fogyatékkal élő családot bemutató epizódja. A rangos közösségi-újságírói elismerést, a díj tizenegy éves története során mindössze második alkalommal vehette át civil szervezet.

“Bízom abban, hogy a díj kapcsán sorozatunk hősei és rajtuk keresztül az általuk megszemélyesített társadalmi ügyek is nagyobb médiafigyelmet kapnak majd. A kollégáimnak pedig gratulálok!” - mondta el a díj átvételét követően Tóth Bálint az egyesület elnöke.

A kisfilm négy ember, két gyerek és két szülő történetét meséli el. Ők a Gaál-család tagjai. Gaáléknál egyszerre hangos az élet két kislányuk káprázatos hegedűjátékától, és a szülők botjainak és tétova lépéseinek kopogásától.

A díjazott epizód Vidos Mihály szerkesztette, Soós Csaba volt az operatőr. V. Molnár István vágta és Tóth Bálint gyártásvezetésével készült el. A sorozat további munkatársai voltak: Baranyi Béla, Berkei Éva, Czeglédi Attila, Erős Balázs, Horváth-Veress Balázs, Kinter Alexandra, Lakos Adrienn, Nagy András, Pálfalvi Lukács.

A Karmák sorozat a Nemzeti Együttműködési Alap és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatásával készült.

A díjazott film itt megtekinthető itt

KapcsolatÉszaki Támpont Közhasznú Egyesület
H - Budapest 1701
Kispest 1 Pf. 230

info@eszakitampont.hu
www.eszakitampont.hu
facebook.com/eszakitampont

Tel.: +36-1-280-1677
Fax.: +36-1-466-4140
Elnök: Tóth Bálint
E-mail: toth.balint@eszakitampont.hu
Tel.: +36-70-365-7245

Irodavezető: Berkei Éva
E-mail: berkei.eva@eszakitampont.hu
Tel.: +36-20-36-49-516

Üzemeltető: Kevice Közhasznú Egyesület

ÁLOMGYÁR

Álomgyár - Álmok nélkül nincs valóság

 

Leírás

 

A projektben leforgatott kisfilmekben az ország különböző pontjain élő két példaértékű, ám mégis átlagos fiatal, és egy fiatalokból álló csapat, számos különböző életút jelenik meg – van azonban, ami közös bennük: elszántság, kreativitás és vállalkozókészség. Az epizódokat ELTE végzős filmesek készítették el. Céljuk, hogy a film nyelvén közvetítsék a projekt üzenetét: nem kell gazdagnak, zseninek lenni – a sikeres és boldog élethez elég egy jó ötlet és egy adag bátorság.

Történetek:

Az elhivatottság művészete 
főszereplő - Zou De Zsolt 

Zsolt élete a zene. Zongorista pályára készül, keményen gyakorol, hogy elérhesse célját. A gyakorlás a technika fejlődését szolgálja, viszont van egy pont, ahol a technika feloldódik, és elkezdődik valami más – a mű életre keltése. Az elhivatottság művészete betekintés a tehetség anatómiájába.

A kitartás művészete
főszereplő - Szarka Ákos

Ákos, egy önmaga határait feszegető "szuperhős", aki szinte csak repülni nem tud. Néhány éve a szertorna iránti érdeklődése egy új sportág felé irányult, melynek rövid idő alatt a világszintű élvonalába került. Filmünk a klip műfajban mutatja be az akaraterő diadalát a fizikai korlátok felett.


City Art a lázadás művészete
főszereplő - City Art Műhely

A békásmegyeri lakótelep fiataljai minden délután a "City"-ben gyülekeznek. Miközben a dráma szakkörön improvizálnak önmagukról tanulnak. Mi pedig róluk. Azt, hogy milyenek is, amikor a telepi létből kiszakítva kapnak alkotói szabadságot és inspirációt...

ÁLOMGYÁR

Álmok nélkül nincs valóság

 

Részek

 

Az elhivatottság művészete

Műfaj: portréfilm
Gyártási év: 2014

A kitartás művészete

Műfaj: portréfilm
Gyártási év: 2014

City Art - A lázadás művészete

Műfaj: portréfilm
Gyártási év: 2014

ÁLOMGYÁR

Álmok nélkül nincs valóság

 

Stáb

 

Almási Gábor

hangmérnök

 

Becsey Kristóf

operatőr

 

Berkei Éva

adminisztráció

 

Cibulya Nikol

rendező, vágó

 

Dávid Ferenc

szakértő

 

Ebner Dávid

colorist

 

Erős Balázs Sándor

webarculat

 

Gajdics Dávid

operatőr

 

Hernádi Ambrus

operatőr

Horváth-Veress Balázs

webfejlesztés

 

Klausz Péter

rendező, vágó

 

Koch Simon

hangmérnök

 

Krulik Marcell

operatőr

 

Lakos Adrienn

coach

 

Pongor András

hangutómunka

 

Tóth Bálint

projekt koordinátor

 

V. Molnár István

arculat, vágás

 

Zurbó Dorottya

riporter

ÁLOMGYÁR

Álmok nélkül nincs valóság

 

Partnerek

 

Fiatalok Lendületben Program

Nemzeti Együttműködési Alap

WebKontakt Online Műhely

erosbalazs.com

Roland East Europe

Palantir Alapítvány - DocuArt

Kék-Pont Alapítvány / City Art Műhely

Fasang Árpád Zeneiskola Csepel

Károlyi Zongoraszalon

Karinthy Frigyes Gimnázium

Kevice Egyesület

Aranyalma Lélekmentor Egyesület

Rain kínai étterem

Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola