Partnerek

Ez a filmhez tartozó adatlap, itt jelenik meg a hosszabb leírás lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque quis tellus felis, eu fringilla sem. Donec ante ipsum, pretium laoreet pretium nec, ultrices tincidunt nulla. Suspendisse leo diam, ultricies sed rhoncus nec, ultrices eget nisi. In in magna sed justo mattis adipiscing. Quisque leo leo, ornare vel adipiscing ut, scelerisque vel diam.

Vestibulum vel mi quis mauris aliquam lacinia a id risus. Suspendisse potenti. Cras aliquam luctus aliquet. Ut sit amet urna vel est euismod porttitor sit amet ornare nibh. Phasellus commodo vehicula neque, consectetur varius lectus dignissim nec. Proin dictum massa nec diam bibendum bibendum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque quis tellus felis, eu fringilla sem. Donec ante ipsum, pretium laoreet pretium nec, ultrices tincidunt nulla. Suspendisse leo diam, ultricies sed rhoncus nec, ultrices eget nisi. In in magna sed justo mattis adipiscing. Quisque leo leo, ornare vel adipiscing ut, scelerisque vel diam. Vestibulum vel mi quis mauris aliquam lacinia a id risus. Suspendisse potenti. Cras aliquam luctus aliquet. Ut sit amet urna vel est euismod porttitor sit amet ornare nibh. Phasellus commodo vehicula neque, consectetur varius lectus dignissim nec. Proin dictum massa nec diam bibendum bibendum.

Hírek


Hégető Honorka különdíj a "Hétköznapi hősök"-ért

Az Északi Támpont Egyesület, filmes csapata nyerte el idén a Hégető Honorka Díj különdíját. A győztes mű a Karmák című esélyegyenlőségi filmsorozatnak egy 2013-as készítésű fogyatékkal élő családot bemutató epizódja. A rangos közösségi-újságírói elismerést, a díj tizenegy éves története során mindössze második alkalommal vehette át civil szervezet.

“Bízom abban, hogy a díj kapcsán sorozatunk hősei és rajtuk keresztül az általuk megszemélyesített társadalmi ügyek is nagyobb médiafigyelmet kapnak majd. A kollégáimnak pedig gratulálok!” - mondta el a díj átvételét követően Tóth Bálint az egyesület elnöke.

A kisfilm négy ember, két gyerek és két szülő történetét meséli el. Ők a Gaál-család tagjai. Gaáléknál egyszerre hangos az élet két kislányuk káprázatos hegedűjátékától, és a szülők botjainak és tétova lépéseinek kopogásától.

A díjazott epizód Vidos Mihály szerkesztette, Soós Csaba volt az operatőr. V. Molnár István vágta és Tóth Bálint gyártásvezetésével készült el. A sorozat további munkatársai voltak: Baranyi Béla, Berkei Éva, Czeglédi Attila, Erős Balázs, Horváth-Veress Balázs, Kinter Alexandra, Lakos Adrienn, Nagy András, Pálfalvi Lukács.

A Karmák sorozat a Nemzeti Együttműködési Alap és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatásával készült.

A díjazott film itt megtekinthető itt

KapcsolatÉszaki Támpont Közhasznú Egyesület
H - Budapest 1701
Kispest 1 Pf. 230

info@eszakitampont.hu
www.eszakitampont.hu
facebook.com/eszakitampont

Tel.: +36-1-280-1677
Fax.: +36-1-466-4140
Elnök: Tóth Bálint
E-mail: toth.balint@eszakitampont.hu
Tel.: +36-70-365-7245

Irodavezető: Berkei Éva
E-mail: berkei.eva@eszakitampont.hu
Tel.: +36-20-36-49-516

Üzemeltető: Kevice Közhasznú Egyesület

vegyDESIGNER

Eufória a laborból

 

Leírás

 

A szakemberek visszasírják azokat az időket, amikor még csak herointól, kokaintól vagy más hagyományos drogoktól függő embereket kellett kezelniük. Az utóbbi években egyre gyakrabban fordul elő, hogy magatehetetlen embereket hoz be a mentő a toxikológiákra, az orvosoknak pedig fogalmuk sincs, hogy milyen szer hatásaival kéne megbírkózniuk. Az esetek többségében csak tüneti kezelést tudnak alkalmazni.

Az ártalomcsökkentéssel foglalkozó szakembereknek is egyre nehezebb dolguk van, ugyanis olyan gyorsan változnak a piacon lévő kábítószerek, hogy mire egynek megismernék a hatásait, legalább tíz másik jelenik meg helyette. Manapság már sem a szakember, sem a fogyasztó, de sokszor még a díler sem tudja, hogy mi van a pakettban. A kábítószerfogyasztás emiatt egyre inkább orosz ruletté válik.

A hatalom folyamatosan próbálja tiltani az újonnan megjelenő drogokat, de mára nyilvánvalóvá vált, hogy végképp kicsúszott a kezéből az irányítás. A Vegydesigner arra tesz kísérletet, hogy bemutassa, miért vesztette el a politika a kábítószer-ellenes háborút.

vegyDESIGNER

Eufória a laborból

 

Részek

 

Eufória a laborból

Műfaj: ismeretterjesztő
Hossz: 29:42
Gyártási év: 2013

vegyDESIGNER

Eufória a laborból

 

Stáb

 

Nagy András

Riporter

 

Dávid Ferenc

Biopolitikai szakértő, társszerkesztő

 

Lakos Adrienn

Szakértő

 

Soós Csaba

Operatőr

 

V. Molnár István

Vágó, zenei szereksztő

 

Pumba

Forgatókönyv

Czeglédi Attila

Videoarculat

 

Horváth-Veress Balázs

Webfejlesztés

 

Erős Balázs Sándor

webarculat

 

Berkei Éva

Produkciós munkatárs

 

Tóth Bálint

Gyártásvezető

vegyDESIGNER

Eufória a laborból

 

Partnerek

 

Nemzeti Család- és szociálpolitikai intézet

Civils For Civils

Palantír Film Alapítvány - Docuart

WebKontakt Internet Studio

Likevásár

DNAFilm

erosbalazs.com